fredag 11 september 2009

Också ett sätt att välja böcker...


Jag hade en kund i butiken idag som hade ett originellt sätt att välja böcker - hon bestämde sig för ett omslagstema och letade sedan efter tre titlar som matchade varandra utifrån detta tema. Hon sade att hon tycker om att bli överraskad och ville få ett brett spektrum av boktyper. Idag var temat "hjärta" och som ni ser fick hon en ganska intressant mix:

Alain de Botton "Kärlek - en betraktelse" - den schweiziske författaren och essäistens debutroman från 1993, som behandlar känslan av förälskelse både genom narrativ prosa och egna reflektioner.

Amanda Svensson "Hey Dolly"
- en annan debutroman. Jag tror Amanda Svensson var blott arton år ungefär när hon skrev sin bok, eller väldigt ung i alla fall. Den är rolig, blandar fantasi med verklighet och ger en bra bild av tonårstjejer på glid. Inspirerat!


Julia Buxbaum "Motsatsen till kärlek"
- Ännu en debut tro det eller ej! En ganska typisk chic-litt roman i Marian Keys anda, verkar det som. Har inte läst den.


Jag ska prova denna teknik någon gång, smått genialt, gränsar mot vansinne...

3 kommentarer:

Snöfrid sa...

Haha! Ja, det var onekligen ett annorlunda sätt att välja på. ^^ Spännande att inte veta säkert vad man får... kanske en aning läskigt oxå.

Carina sa...

Mycket vågat, men varför inte? Ett smidigt sätt att utforska nya läsmarker.

Vettets väktare sa...

Visst är det? Men man får akta sig för att välja något alltför snävt tema, så att man inte får tre böcker av samma typ. Det går kraftig inflation i deckare med fyrar på omslaget just nu till exempel, Theorin, Ajvide, Läckberg, PD James... Tröttsamt.